Baxter kondigt de beschikbaarheid aan van HyQvia in Nederland

HyQvia, een substitutietherapie voor volwassen patiënten met primaire en sommige secundaire immunodeficiëntie is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland. Het nieuwe product voor subcutaan gebruik is een combinatie van humane immunoglobuline (IG, 10%) en recombinant humaan hyaluronidase, dat de verdeling en opname van de IG vergemakkelijkt.

“Deze therapie biedt patiënten de mogelijkheid om zichzelf thuis te behandelen door zich éénmaal per drie tot vier weken een enkele subcutane injectie te geven. Dit is een nieuwe patiëntvriendelijke subcutane behandelingsoptie, met mogelijk minder systemische bijwerkingen vergeleken met intraveneuze behandelingen” zei Ludwig Hantson, Ph.D., president van de BioScience afdeling van Baxter.

HyQvia is klinisch onderzocht op effectiviteit en veiligheid bij de preventie van acute ernstige bacteriële infecties, terwijl ook de farmacokinetische eigenschappen werden vergeleken met die na intraveneuze toediening van immunoglobuline. Het doel van het onderzoek was om via een enkele subcutane injectie een 3-4 wekelijkse dosis immunoglobulines toe te dienen. De frequentie van acute ernstige bacteriële infecties tijdens het onderzoek was 0,025 infecties per patiënt per jaar, en ligt daarmee onder de vereiste grenswaarde voor de effectiviteit van 1,0 ernstige bacteriële infecties per patiënt per jaar. De meest frequent gemelde bijwerkingen van HyQvia waren lokale reacties op de plaats van toediening (in 20% van de toedieningen), hoofdpijn (3% van de toedieningen), vermoeidheid (1% van de toedieningen) en koorts (1% van de toedieningen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *